Woonboot huren in Amsterdam

Bij CityMundo bent u aan het juiste adres voor een bijzonder aanbod: een woonboot in Amsterdam huren. Naast Bed and Breakfast, studio’s en appartementen biedt CityMundo al sinds 1998 woonboten aan voor korte vakanties. Een woonboot huren in Amsterdam is altijd zeer populair geweest.

woonboot huren in AmsterdamAl decennia is voor het wonen op een woonboot in Amsterdam , ook in de 19e eeuwse buurten een uitgelezen plek. De grachten doorkruisen de stad overal, het perspectief op het water is rustgevend en boten bieden veel privacy.

Door de eeuwen heen zijn met uitbreidingen van Amsterdam steeds meer grachten aangelegd. Het centrum had ooit 74 grachten, waarvan er helaas 18 eind 19e eeuw weer gedempt zijn om de stad toegankelijker te maken voor het verkeer. Bij stadsuitbreidingen in de 19e en 20ste eeuw zijn rondom het oude centrum nog eens 22 grachten gegraven.

Behalve voor waterbeheersing en bewoning is vanaf een woonboot ook goed te zien dat de grachten veel gebruikt worden als route om een stadstour te maken. Rondvaartboten varen constant door de belangrijkste grachten. De afgelopen jaren is het onder de bewoners van Amsterdam ook erg in trek geraakt om met kleine sloepjes rond te varen, zonnige weekend dagen worden dan vaak gebruikt om met vrienden en gewapend met een grote picknickmand etend en het glas heffend rond te varen. In augustus is in de Prinsengracht het jaarllijkse Prinsengrachtconcers dat vanaf een tijdelijk ponton wordt gegeven. De gracht ligt dan vol bootjes, op de bruggen staan bezoekers ademloos te luisteren en de bewonders hangen uit de ramen.

  • We offer over 100 centrally located accommodations for every budget
  • Quick and secure online booking
  • Enter your dates to see available accommodations right away

Zoekt u iets speciaals voor een weekendje weg? U kunt bij ons een woonboot huren in Amsterdam!